Coronavirus – Omroep Gelderland

Coronademonstranten en boze boeren hebben iets gemeen: ze zijn ontevreden over het beleid van het kabinet Rutte, dat ze wanbeleid vinden, en keren zich daartegen. Een gesprek met de ‘koffiedrinkman’ achter ‘Nederland in Verzet’ en een gedragswetenschapper over verzet en actievoeren.
Het aantal positieve coronatests in de Achterhoek loopt gestaag op, maar van een nieuwe golf is volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland nog geen sprake. De organisatie roept inwoners op om verantwoordelijkheid te nemen nu het aantal coronagevallen weer stijgt. Dat meldt REGIO8.
Corona laait weer op. Het logische gevolg is dat meer stokjes de neus ingaan. Zo ook bij de teststraten in Gelderland. Het aantal bezoekers bij de testlocaties van GGD Noord- en Oost-Gelderland is met ongeveer 75 procent toegenomen sinds een kleine maand geleden.
Het aantal vroegtijdige schoolverlaters op de mbo-school Aeres in Velp is in een jaar tijd van 46 naar 12 leerlingen gegaan. Dit komt door de komst van een wandelcoach. "Het aantal studenten dat met psychische problemen kampt is een stuk verminderd”, zegt de school.
De prikteams van GGD Noord-Oost Gelderland zijn nog altijd op pad. Op verschillende locaties worden nog bijna dagelijks COVID-19-vaccins gegeven aan mensen die dat willen.
Onze ontlasting in het rioolwater verraadt wat ook het aantal positieve testen in de coronateststraten laat zien: het aantal coronabesmettingen zit weer in de lift. Infectioloog Chantal Bleeker: "Een zomergolf is begonnen."
Vier mannen die tijdens een coronademonstratie in Barneveld ME’ers zouden hebben mishandeld, moeten maanden de cel in als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt. De mannen kregen die eis te horen tijdens de rechtszaak vandaag.
Long covid-patiënten in de regio Nijmegen, die tot voor kort nog geholpen werden in de nazorgpoli’s van het Radboudumc en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), worden sinds 1 juni via een casemanager buiten het ziekenhuis persoonlijk begeleid.
Een jubileum dit jaar voor Kamp Heumensoord, dé logeerplek voor de militairen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de zestigste keer slaan de soldaten uit binnen- en buitenland daar hun kamp op. Dit jaar wonen er een week lang zo’n zevenduizend militaire lopers. Maar de Canadezen zijn er dit jaar niet bij wegens ‘rekruteringsproblemen in eigen land’.
Twee jaar lang wachtte long covid-patiënt Astrid Hartogsveld uit Arnhem op verbetering. Maar voor haar gevoel stuurden de artsen haar steeds van het kastje naar de muur, zonder dat ze zich beter begon te voelen. Nu is ze naar Cyprus, waar een nieuwe methode haar mogelijk wel helpt. "Dit is mijn eerste serieuze hoop op verandering."
© 2022 Omroep Gelderland

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.