De coronacijfers van vandaag | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl – NU.nl

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?
Elke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (maandag 7 februari) bekend zijn, samengebracht in drie grafieken. Het werkelijke aantal besmettingen is groter dan gemeld. Dat komt doordat niet alle meldingen konden worden verwerkt.
Het aantal patiënten met het coronavirus in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag met 149 gestegen tot 1.493. Dat is de grootste stijging sinds eind 2020, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Op maandagen liggen de opnamecijfers wel vaker hoger dan de rest van de week, maar een dergelijke grote toename is sinds 29 december 2020 niet meer voorgekomen. In de voorgaande drie dagen daalde het aantal coronapatiënten juist, met in totaal 42.
Op de verpleegafdelingen liggen nu 1.279 coronapatiënten, 146 meer dan zondag. Op de intensive cares nam dit aantal met 3 toe tot 214.
Het LCPS houdt niet bij hoeveel mensen vanwege COVID-19 zijn opgenomen en hoeveel patiënten om een andere reden in het ziekenhuis belanden, maar toevallig ook besmet zijn. “Voor het werk van het LCPS gaat het om de bezetting”, legde waarnemend voorzitter Ina Kuper eerder deze week uit.
Het RIVM gaat dit onderscheid wel maken. Het instituut maakte dinsdag bekend dat minder dan de helft van de besmette mensen die nu worden opgenomen daar belandt als een direct gevolg van de coronabesmetting. Diverse ziekenhuizen hebben laten weten dat momenteel tussen de 30 en 50 procent van de besmette patiënten niet vanwege corona wordt opgenomen.
Bij het RIVM zijn in het afgelopen etmaal 77.648 coronagevallen geregistreerd. Het werkelijke aantal is groter, aangezien de systemen nog altijd niet alle positieve testuitslagen konden doorgeven. De achterstand in het aantal geregistreerde positieve tests nam met 5.000 toe tot 191.000.
Het afgelopen etmaal werden vier sterfgevallen bij het RIVM gemeld. Niet al deze mensen zijn in de afgelopen dag overleden, want het duurt soms even voor een sterfgeval als gevolg van het coronavirus aan het instituut wordt doorgegeven.
Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn meer dan 21.000 mensen aan de ziekte overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat COVID-19 de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.
Het percentage volledig gevaccineerde volwassenen die ook een boosterprik hebben gehad, staat sinds donderdag op 59,4 procent. Deze waarde op het coronadashboard wordt twee keer per week bijgewerkt.
In Nederland krijgen momenteel alleen mensen van achttien jaar en ouder de boosterprik aangeboden. Vrijdag adviseerde de Gezondheidsraad dat jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar niet per se geboosterd hoeven te worden.
©2022 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden.

Laat los om te beginnen met uploaden
Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.