De (voorlopig) laatste coronacijfers van vandaag | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl – NU.nl

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?
NU.nl geeft vandaag (in ieder geval voorlopig) voor het laatst een dagoverzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. We merken dat de dagcijfers op dit moment weinig impact (en dus nieuwswaarde) hebben. Ze hebben geen invloed op eventuele maatregelen en drukte in de ziekenhuizen blijft ook uit. Uiteraard blijft de redactie van NU.nl de ontwikkelingen op de voet volgen. Mocht er aanleiding toe zijn, dan berichten we alsnog over de dagcijfers. En sowieso vind je elke dinsdagmiddag op NU.nl de wekelijkse coronastatistieken.
Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets toegenomen, na de lichte daling van dinsdag. In totaal liggen daar nu 2.027 Covidpatiënten, 37 meer dan een dag eerder.
De toename is volledig toe te schrijven aan de verpleegafdelingen waar nu 1.869 coronapatiënten liggen, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares worden momenteel 158 COVID-19-patiënten behandeld, evenveel als dinsdag.
Afgelopen etmaal werden 247 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden twintig patiënten met corona binnengebracht.
Een deel van de patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is in de eerste plaats om een andere reden opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met hartproblemen of buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dan toevallig dat ze positief zijn.
Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of vanwege corona zijn opgenomen.
Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona in het ziekenhuis liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.
Het afgelopen etmaal werden de meeste nieuwe besmettingen in Amsterdam vastgesteld, namelijk 1.788 gevallen. Rotterdam volgt met 1.231, daarna Den Haag met 1.101 nieuwe gevallen.
Utrecht staat op plek vier met 976 nieuw ontdekte positieve tests. In Groningen kwamen 686 nieuwe gevallen aan het licht.
Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is woensdag licht toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Tussen dinsdag- en woensdagochtend werden 42.835 positieve tests gemeld bij het RIVM. Dinsdag waren dat er 40.543.
In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut 295.374 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 42.196 nieuwe gevallen per dag. Het zevendaagse gemiddelde is al meer dan een week aan het dalen.
Het RIVM meldt in het afgelopen etmaal vijftien coronagerelateerde sterfgevallen te hebben geregistreerd. Dat zijn er minder dan een dag eerder (23).
Dat er vijftien sterfgevallen zijn gemeld, betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk in het afgelopen etmaal zijn overleden. Het duurt soms even voordat een overlijden als gevolg van COVID-19 aan het RIVM is doorgegeven.
Sinds de corona-uitbraak in Nederland zijn ruim 21.000 mensen aan COVID-19 overleden. In deze gevallen is officieel vastgesteld dat die ziekte de doodsoorzaak is. Het daadwerkelijke aantal overleden coronapatiënten is vrijwel zeker een stuk groter.
Ruim 8,8 miljoen volledig gevaccineerde volwassenen hadden op 6 maart een oppepprik gehaald. Dat komt neer op 62 procent van de Nederlanders van achttien jaar of ouder. Doordat de cijfers tijdelijk niet doorkomen bij het RIVM zijn er geen actuelere cijfers bekend.
©2022 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden.

Laat los om te beginnen met uploaden
Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.