Energietoeslag aanvragen – Den Haag

De prijzen voor energie zijn hard gestegen. Huishoudens met een laag inkomen krijgen daarom een energietoeslag van de overheid. U kunt de Energietoeslag 2022 nu aanvragen.
Dan kunt u uw aanvraag voor energietoeslag doen op MijnDenHaag.
Heeft u geen brief gehad? Gebruik dan het aanvraagformulier op deze pagina.
Veel mensen proberen tegelijk een aanvraag te doen. Daardoor is de website nog steeds zwaar belast. Dat kan wat vertraging geven.
Bijvoorbeeld ’s morgens vroeg of in de avond.
Dan bent u welkom bij een Servicepunt XL. Kijk voor een Servicepunt XL in uw buurt op Waar vind ik een Servicepunt?
U kunt ook een afspraak maken bij de Advies & Informatiebalie via Klantenservice SZW.
Heeft u het aanvraagformulier ingevuld en een e-mail gekregen met een bevestiging? Dan hebben wij uw aanvraag ontvangen. U hoeft het formulier niet nog een keer in te vullen. U krijgt vanzelf bericht.
De energietoeslag is voor huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

Voldoet u aan de voorwaarden en heeft u een uitkering van de gemeente? Bijvoorbeeld bijstand, IOAZ of IOAW. Dan krijgt u automatisch de energietoeslag. U hoeft deze dan niet aan te vragen.
Heeft u geen uitkering maar wel een laag inkomen? Dan kunt u een aanvraag doen voor Energietoeslag.
Bent u ondernemer en heeft u, over de afgelopen 3 maanden, een netto maandinkomen uit eigen bedrijf van niet meer dan € 1361 als alleenstaande of € 1944 als gezin? Dan kunt u ook een aanvraag doen voor Energietoeslag 2022.
De energietoeslag in Den Haag is eenmalig € 900 per huishouden.
U kunt de energietoeslag aanvragen als u voldoet aan deze voorwaarden:
Over uzelf:
Over uw woning:
Over uw inkomen:
Het inkomen van kinderen die bij uw wonen telt niet mee. Ook de toeslagen van de Belastingdienst en de Kinderbijslag van de SVB tellen niet mee.
Tijdens het invullen van het formulier vraagt de gemeente:
Bij de aanvraag stuurt u ook deze documenten mee:
Misschien zijn er nog andere documenten nodig. De gemeente neemt dan contact met u op.
Geef eerst antwoord op de vragen hieronder. U komt dan vanzelf bij het aanvraagformulier. Let op: houd de inloggegevens uw DigiD bij de hand!
Vul de vragen hieronder in:

Wilt u hulp bij het invullen van het aanvraagformulier? Vraag dan hulp aan:
Is uw aanvraagformulier compleet? En zijn alle documenten die we hebben ontvangen in orde? Dan neemt de gemeente een beslissing over uw aanvraag. De gemeente heeft hier maximaal 8 weken de tijd voor. Als er meer documenten nodig zijn om uw aanvraag te behandelen, kan de termijn van 8 weken verlengd worden. Het kan dan langer duren voordat u van de gemeente een beslissing krijgt. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, maakt de gemeente de vergoeding zo snel mogelijk over op uw rekening.
U bent partners als u getrouwd of geregistreerd partners bent. Of als u op hetzelfde adres woont en:
Heeft u recht op de Energietoeslag? Dan is de vergoeding een gift. U hoeft het niet terug te betalen. U moet de Energietoeslag alleen terugbetalen als later blijkt dat u er geen recht op had. Bijvoorbeeld om dat de informatie die u heeft gegeven bij uw aanvraag niet klopt.
Over de energietoeslag betaalt u geen belasting. U hoeft de toeslag daarom niet op te geven bij uw belastingaangifte over het jaar 2022.
Gemeenten mogen zelf bepalen hoe ze de regeling willen uitvoeren. Elke gemeente maakt daarin eigen beslissingen.
Heeft u begin mei een brief gekregen waarin staat dat er een aanvraagformulier klaarstaat? Dit aanvraagformulier vindt u door in te loggen op MijnDenHaag. Heeft u geen brief gehad? Gebruik dan het formulier op deze pagina. U kunt 1 aanvraag doen per huishouden.
Heeft u geen recht op de energietoeslag (bijvoorbeeld omdat uw inkomen net te hoog is of omdat u student bent)? Maar heeft u wel geldzorgen of geldproblemen? Maak dan een afspraak met Helpdesk Geldzaken in uw buurt. Bel (070) 353 61 88 of ga naar de website www.helpdeskgeldzaken.nl. Bent u ondernemer? Maak dan een afspraak bij de Sociaal Raadslieden. U kunt een afspraak maken via onze Klantenservice SZW (070) 353 75 00.
Heeft u vragen over deze en andere regelingen? Dan kunt u contact opnemen met SZW.

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.