Joao Almeida ondanks tijdsverlies: “Het is nog niet over voor mij” – Wielerflits

Foto: Cor Vos
Joao Almeida was misschien wel het grootste slachtoffer in de 17e Girorit. De Portugees verloor meer dan een minuut op zijn concurrenten, maar geeft de hoop nog niet op. Dat zegt hij aan Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De interviewer in kwestie wilde weten hoe zwaar het mentaal is om elke dag te moeten achtervolgen. Almeida kiest nogal vaak snel voor eigen tempo deze Giro, maar redt toch vaak zijn vel. Vandaag niet. “Natuurlijk is dat zwaar, maar ik wil gewoon niet opgeven. Ik blijf vechten en de Giro is voor mij nog niet over.”
Almeida kende echter niet zijn beste dag. “Sinds het begin voelde ik me niet goed, ik was nog niet 100 % gerecupereerd van gisteren. Dat was een heel zware rit, en ik wist meteen dat mijn benen vandaag niet op het normale niveau waren. Ik wist alleen niet of ik alleen dat gevoel had of de rest ook. Tja, ik bleek dus alleen te zijn. Het zijn nog drie harde dagen en een tijdrit. Het is nog niet gedaan.”
Almeida staat nu op 1’54” van leider Richard Carapaz en op 49″ van Mikel Landa, die momenteel de derde podiumplaats vast heeft. “Het podium is nog mogelijk. Het wordt niet gemakkelijk, maar we gaan vechten tot de laatste kilometer.”
In het nieuwe Zomernummer van RIDE kijken we in maar liefst 236 pagina’s vooruit op de Tour.
Wanneer je nu onze Toureditie bestelt, krijg je hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Zelfs met nog een teidrit voor de boeg, leikt dit me teveel teidsverlies voor Almijda.
Maar hei mag het tegendeel beweizen, natuurleik.
sorry, ik moet je rapporteren
@Maillot
‘t Was maar een g**ntje hoor.
@kopinkas
weetiktochwel, ik vergat de smileiy achter m’n reactie 😉
Als het dit verschil blijft kan hij met een goede TT Landa nog pakken, maar Landa gaat hem normaalgesproken vrijdag en zaterdag nog wat tijd aansmeren. Het zal dan, in dit tempo, naar anderhalve minuut of 2 minuten achterstand op Landa gaan. Dat gaat Almeida niet goed maken in een TT van 17 km.
Almeida heeft wel mijn sympathie voor het tonen van karakter. Maar verder vindt ik hem wel een kleurloze renner, hij valt niet/nooit aan. Al is het maar om te bluffen, als je voelt dat je slechte benen hebt om je concurrenten zand in de ogen te strooien 🙂
Gaat vierde worden maar rijdt verder suffe giro
Niet dat die 3 vóór hem nu echt veel meer hebben laten zien.
Aan zijn ploeg heeft hij ook niks. Wat dat betreft komt UAE matig voor de dag.
Alle ballen op Pogacar en de Tour.

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.