Kabinet start internetconsultatie over vitaal maken van dns-providers – Security.nl

Het kabinet is vandaag een internetconsultatie gestart over het aanwijzen van dns-providers als vitale aanbieders. Security.NL berichtte afgelopen maandag dat minister Adriaansens van Economische Zaken van plan is om bedrijven die dns-diensten aanbieden en datacenters als vitaal aan te merken. Voor deze bedrijven gaat de zorgplicht en meldplicht van de Wet Beveiliging Netwerk- en Informatiesystemen (Wbni) gelden.
Dat betekent dat deze partijen ernstige incidenten moeten melden bij zowel het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid als bij het Agentschap Telecom en dat zij passende maatregelen moeten nemen om hun ict-infrastructuur te beschermen. Ook kunnen aanbieders terecht bij het NCSC voor advies en ondersteuning bij digitale dreigingen en incidenten.
Het voorgenomen besluit gaat gelden voor in Nederland gevestigde dns-aanbieders. Het gaat dan specifiek om aanbieders van authoritative dns-diensten, zoals hostingproviders, die deze diensten leveren aan meer dan 400.000 geregistreerde .nl-domeinnamen. Er is bewust gekozen voor een drempelwaarde van 400.000 geregistreerde .nl-domeinnamen.
“Momenteel zijn meer dan 6 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Bij een aantal van 400.000 of meer .nl domeinnamen, circa 7 procent van het totaal, is het aannemelijk dat verstoring van de authorative dns-dienst aanzienlijke gevolgen kan hebben voor maatschappelijke of economische activiteiten”, zo verklaart minister Adriaansens.
Er kan via Internetconsultatie.nl tot 26 augustus van dit jaar op het voorgenomen besluit worden gereageerd. De regeling zou met ingang van 1 januari 2023 in werking moeten treden.
Je bent niet en reageert “Anoniem“. Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Adviseur Incidentpreventie en Incidenthandler IBD
De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) onder-steunt gemeenten op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je verhoogt de digitale weerbaarheid van gemeenten. Je draagt daarmee bij aan het voorkomen van incidenten die de dienstverlening van ge-meenten in gevaar kan brengen. En die nadelige gevolgen voor inwoners, bedrijven en de gemeente zelf kunnen hebben.
Information Security Officer
Ga jij met ons de samenwerking aan om Robot Process Automation veilig te im-plementeren, om een audit op de ver-pleegafdeling uit te voeren of om een Research Proposal met inzet van AI te beoordelen? Word onderdeel van ons team!
Compliance en Privacy Officer
Als compliance en privacy officer ondersteun je VECOZO bij een beheerste en integere bedrijfsvoering. Zodat we ook in de toekomst compliant blijven. Je geeft interne en externe stakeholders inzicht in de bedreigingen, kwetsbaarheden en risico’s op het gebied van compliance en privacy. Daarnaast geef je advies over te nemen (beveiligings)maat-regelen.
Security Trainer
Heb jij net als de rest van ons een passie voor cybersecurity en wil je in een team werken met mensen die minstens zo enthousiast en gedreven zijn als jij? Lijkt het je tof om wereldwijd security trainingen te geven en je security kennis over te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Are you ready for a challenge?
Juridische vraag: Vier Utrechtse gemeenten, Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik, hebben bij de bestrijding van …
Altijd meteen op de hoogte van het laatste security nieuws? Volg ons nu ook op Twitter!
Op 5 december 2017 hebben we een nieuwe versie van onze huisregels en privacy policy ingevoerd. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de nieuwe huisregels van Security.NL.
Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.
Op 24 mei 2018 hebben we, in het kader van de AVG, onze privacy policy bijgewerkt. Om verder te kunnen gaan dien je eenmalig akkoord te gaan met de bijgewerkte privacy policy. Heb je vragen neem dan contact op met info@security.nl.
Bedankt! Je kunt nu inloggen op je account.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.