Monuta open over uitvaartkosten in ludieke online quiz – Uitvaart.nl

30 juni 2022
In een nieuwe online quiz van Monuta, de Rekenmaaruit!vaartquiz, gooit het uitvaartbedrijf het over een andere boeg. Met de Rekenmaaruit!vaartquiz wil Monuta mensen bewuster maken van de kosten die gepaard gaan met een uitvaart. Dat doet zij met een luchtige vermakelijke quiz waarin mensen de juiste prijs bij het juiste uitvaart item moeten zetten.
Het gevoel en de uitstraling van de quiz is gebaseerd op tv-programma ‘Prijzenslag’ uit de jaren tachtig. Niemand minder dan Steven Kazàn is de quizmaster met bijbehorende assistente, Maya. Met een hoog entertainment gevoel loodst Kazàn de deelnemers door vier categorieën: uitvaartkisten, eten en drinken, rouwvervoer en uitvaartmuziek. Per categorie moet de deelnemer de juiste prijs bij het juiste uitvaart item zetten.
In de quiz geeft Monuta wel een heel bijzondere prijs weg; de deelnemers maken kans om een uitvaart te winnen als ze hebben deelgenomen. Iedereen kan de online quiz spelen op Rekenmaaruitvaartquiz.nl. Om mee te dingen naar de prijs moet de deelnemer 18 jaar of ouder zijn. De prijs heeft een waarde van 9.000 Euro. De meest gekozen waarde van een Monuta Uitvaartverzekering. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld via een Monuta Uitvaartfonds waarmee de uitvaart later bekostigd kan worden. Het is ook mogelijk om de prijs aan een ander over te dragen. Bijvoorbeeld wanneer iemand al goed verzekerd is en het een ander gunt.
Uit onderzoek van Nibud blijkt dat zeker 1 op de 3 mensen geen inschatting kan maken van de gemiddelde kosten van een uitvaart. Van de mensen die wel een inschatting kunnen maken, schat de helft de kosten voor een uitvaart lager dan 6.000 euro in. In werkelijkheid bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart ongeveer 7.500 euro volgens Nibud. Opvallend is dat ongeveer 45% van de mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is. Ook voor hen loont het om de kosten voor hun uitvaartwensen eens te berekenen.

“31% van de Nederlanders vindt het moeilijk om over het overlijden te praten, blijkt uit onderzoek van SIRE. Ook al weten ze dat het goed is om over het afscheid en de kosten te praten. Ze willen namelijk geen spijt krijgen later. Praten over de dood en uitvaartkosten schept duidelijkheid. En dat is nodig in de korte emotionele periode die nabestaanden hebben om een uitvaart te organiseren. Voor henzelf en hun dierbaren,” zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Door een ludieke en luchtige quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart. Uiteraard helpt het om een bijzondere prijs aan de quiz te koppelen. Wat is dan mooier dan onze eigen kwalitatieve dienstverlening aan iemand te gunnen door een uitvaart weg te geven?”
Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.