Stand.nl: 'De problemen bij defensie zijn te groot om met een paar miljard op te lossen' – NPO Radio 1

2,4 miljard euro extra naar defensie. Hiermee lijkt de wens van de Tweede Kamer ruimschoots te worden ingewilligd. Maar, dat zal waarschijnlijk wel ten koste gaan van het klimaat- en stikstoffonds.

De Algemene Rekenkamer constateerde gisteren in een rapport dat het ministerie van Defensie met hardnekkige problemen kampt die niet alleen met geld op te lossen zijn. Er worden fouten gemaakt bij inkoop en aanbestedingen, eenheden hamsteren munitie uit vrees voor munitietekorten en het achterstallig onderhoud van vastgoed loopt op.

Daarom praat ik over de stelling: De problemen bij defensie zijn te groot om met een paar miljard op te lossen
Moet er koste wat kost meer geld naar defensie zodat ze daar hun problemen kunnen oplossen en we eindelijk aan de 2% norm van de NAVO kunnen voldoen? Of mag dit niet ten koste van alles en is defensie nu niet belangrijker dan bijvoorbeeld klimaat?
Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 – 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!
De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.
Altijd op de hoogte van het laatste radio nieuws?

Algemene voorwaarden & Privacybeleid
Cookiebeleid

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.