Testuitslag meestal binnen 48 uur – GGD IJsselland

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.
Uitleg over gebruik cookies

maandag 24 januari 2022
Als je een coronatest hebt gedaan, wil je natuurlijk snel het resultaat weten. Volg tot je de uitslag hebt de adviezen van de GGD. Heb je klachten of zit je in quarantaine? Blijf dan binnen tot de uitslag bekend is. Deze ontvang je zo snel mogelijk.
Je ontvangt zo snel mogelijk de testuitslag. Hoe lang dit precies duurt? Dat hangt af van de drukte. Maar meestal ontvang je de uitslag binnen 48 uur. Deze 48 uur gaat in aan het einde van de dag waarop je getest bent. Als de uitslag positief is, word je altijd gebeld door ons. In verband met de drukte bij de telefoonlijnen vragen wij je om ons niet te bellen als de 48 uur nog niet verstreken is. Heb je na 48 uur nog steeds geen testuitslag ontvangen? Neem dan pas contact met ons op. 
•    Thuis blijft
•    Niet naar buiten gaat
•    Geen bezoek ontvangt (behalve de huisarts als dat nodig is)
•    1,5 meter afstand houdt van huisgenoten en gezinsleden
•    Regelmatig je handen wast
•    In de elleboog niest of hoest en papieren zakdoekjes gebruikt
•    Goed telefonisch bereikbaar bent voor de testuitslag
•    Alvast opschrijft met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad
Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en je dus corona hebt? Dan ontvang je een beveiligde email met afzender No Reply Uitslag GGD (onderwerp Informatie van de GGD over COVID-19). In de beveiligde email staat informatie over je besmetting met COVID-19 in het Nederlands en het Engels.
Vanwege het zeer hoge aantal besmettingen kan de GGD je mogelijk niet bellen voor het bron- en contactonderzoek. Of het duurt langer dan normaal voordat de GGD je belt.
Heb je online een afspraak gemaakt voor de coronatest? Of heb je bij het telefonisch maken van de afspraak gezegd dat je de uitslag online wilt bekijken? Dan ontvangt je een e-mail wanneer de uitslag klaarstaat op de www.coronatest.nl. Let op: deze e-mail komt soms in jouw spamfolder van de mailbox terecht.
Heb je laten weten dat je het resultaat van de test telefonisch wilt ontvangen? Of heb jij of je kind(eren) geen DigiD? Dan belt de GGD je met de uitslag. Je hoeft niet zelf te bellen. Heb je wel DigiD? Dan kun je de uitslag ook zien op de www.coronatest.nl. Als je de uitslag online hebt bekeken, wordt je niet meer gebeld, tenzij de uitslag positief is (wanneer je corona hebt).
Blijf thuis vanaf het moment dat je klachten hebt en tot je de uitslag weet. Je mag niet naar het werk, school, of de winkel. Je mag geen bezoek ontvangen. Bekijk op de website van Rijksoverheid ook de gids met tips en ondersteuning bij het thuisblijven.
Wacht je op de uitslag van jouw test? Je kunt alvast opschrijven met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad. Je hoeft alleen de namen op te schrijven van de mensen met wie je 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter afstand samen bent geweest 2 dagen voordat de klachten begonnen, tot het moment dat je thuis bent gebleven.
Zeven Alleetjes 1
8011 CV Zwolle
GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.

source

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.